Academie Gent

www.academie.gent - VERKOOP 0468 35 00 00

Academie “De kunst van het wonen”

Architectuur

Een team van toparchitecten onder leiding van het kantoor Robbrecht & Daem, bekend van oa. de Gentse Stadshal, heeft voor Academie samengewerkt. Voorop stond het behoud van de architecturale waarde van de historische gebouwen. Hoogstaande restauratie- en renovatiewerken worden dan ook gecombineerd met hedendaagse architectuur.

Combinatie oud en nieuw

De combinatie van oud en nieuw levert een divers aanbod van woningen op dat bestaat uit een mix van appartementen, klassieke woningen met tuin, meergezinswoningen en meegroeiwoningen. Deze verscheidenheid aan woonvormen werd ondergebracht in zeven entiteiten, elke met hun specifieke kenmerken en typologie. Zeven verschillende manieren van wonen, maar telkens met dezelfde gemeenschappelijke beleving van samen gezellig in de stad.

wonen volgens een nieuwe levensstijl

Wonen in Academie is wonen volgens een nieuwe levensstijl waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. De invulling van de site en de indeling van de gebouwen gebeurt met de grootste zorg voor het comfort van de bewoners. Een netwerk van binnenstraten en tuinen verzekert een goede doorwaadbaarheid van de site met veel groen. Bovendien ontstaat zo een uitgebreide publieke ruimte met steegjes waar buren en buren van buren elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.