Academiestraat Gent een woonproject met respect voor het verleden

augustus 3, 2015

In samenwerking met Sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, transformeren 3D Real Estate en partners de voormalige brandweerkazerne en het aanpalende gebouw van de Academie voor Schone Kunsten in een hoogwaardig en duurzaam woonproject met een echte meerwaarde voor de buurt. De gevel van de Brandweerkazerne en het grootste gedeelte van de Academie blijven bewaard. De panden worden verbouwd tot appartementen, horecavoorzieningen, een medische praktijk, een buurtwinkel, een polyvalente zaal en nog veel meer. In het binnengebied komen zowel klassieke woningen met tuin als meergezinswoningen en meegroeiwoningen, omgeven door het groen. In totaal zijn ongeveer 130 wooneenheden gepland.

De architecten van het project zijn Robbrecht en Daem architecten in samenwerking met Marie-José Van Hee, Dierendonck Blancke architecten, Els Claessens en Tania Vandenbussche architecten, Wouter Callebaut architecten met 3E, Mint en VK Engineering.

Op 29 juni 2015 werd 3D Real Estate eigenaar van het project en zij starten met de verkoop van het project in september 2015.

 

www.academiegent.be